Welkom bij de Rowans en Sherpa's

Meisjes/jongens: gemengd
Wanneer draaien wij: vrijdagavond van 20:30 – 22:00 uur

Wie zijn wij?
De rowans en sherpa's zijn jongens en meiden in de leeftijd van 14-18 jaar. Ze zijn ook bekend onder de naam explorers. Deze speltak binnen scouting is al bijna volwassen. Bij deze groep draait het ook om zelf(standig) dingen te doen. Ze zijn verantwoordelijk voor het programma en moeten dat zelf maken en uitvoeren. Ze hebben dan ook geen leiding meer maar begeleiding die toezicht houdt en de leden zoveel mogelijk helpt bij het organiseren van activiteiten en advies geeft over wat wel en niet mogelijk is.

Programma’s
De Rowan Sherpa's hebben binnen Scouting Groenlo hun eigen lokaal die ze naar eigen inzicht mogen inrichten. Dit lokaal wordt ook niet verhuurd en daar draaien geen andere groepen in. Dat is dus echt hun eigen 'basis'. De programma’s worden in deze basis gehouden, maar ook buiten houden we programma’s. De programma’s die we doen worden iedere week georganiseerd door de RSA leden zelf. Hiervoor wordt een planning opgesteld je kunt dus precies zien wanneer je aan de beurt bent. Doordat de programma’s iedere week door iemand anders bedacht worden verschillen de programma’s ook iedere week weer. Je doet dus altijd wel iets dat jij leuk vind. Hierbij wordt je ondersteund door de begeleiding.

Speciale activiteiten
Videoweekend
Ieder jaar organiseren we voor onze eigen groep een video weekend. We kijken dan van 8 uur 'savonds tot 8 uur 'sochtends films en hebben daarna nog een gezamelijk ontbijt. Dit is uiteraard erg gezellig.

Bloemencorso
Ook doen we iedere zomer mee aan de bloemenpanelen route met Scouting Groenlo. De RSA helpt hier ieder jaar bij. Een aantal van de RSA leden zitten zelfs in de bloemencorso commissie.

Kamp
Verder is er natuurlijk nog het hoogte punt van het scouting jaar: het zomerkamp. Ieder jaar pakken we de tenten in en nemen we een lading pionier hout mee en dan gaan we ergens staan. We hebben dan allerlei leuke en verschillende activiteiten zoals; Kanoën, een 24 uurs hike, een dagje de stad in, winkelen, droppingen, survivallen en nog veel meer leuke dingen.
Voor een impressie van het kamp van 2013 klik je op de foto hieronder.

Wil je ook meedoen aan al deze en nog veel meer leuke, geweldige, gezellige, grappige en super mooie activiteiten en ben je een jongen of meisje tussen de 14-17 jaar, wordt dan lid van scouting en kom bij de RSA!!

Als je verder nog vragen en of opmerkingen hebt klik dan hier voor meer informatie en contact.

Veel plezier op deze site!
De Rowans, de Sherpa's en de Begeleiding